WHM Fundamentals Workshop

Hoe ziet de WHM Fundamentals workshop eruit?

Tijdens de workshop kom je alles te weten over de methode en natuurlijk het verhaal van Wim Hof a.k.a. ‘The Iceman’. Zijn verhaal en filosofie heeft al miljoenen mensen bereikt, waaronder jij en ik. Gedurende de workshop gaan we aan de slag met ademhalingstechnieken (actieve ademhalingsoefeningen), koude training in de vorm van het welbekende ijsbad en de mindset/focus. Die drie pijlers vormen de WHM. De WHM is een wetenschappelijk onderbouwde methode. De interactie tussen die componenten zorgt ervoor, dat men in staat is om invloed uit te oefenen op het eigen immuunsysteem.

In de workshop draait het niet zo zeer om wilskracht, of wie het langst in het ijsbad kan zitten, maar juist om het leren vertrouwen op jouw lichaam en het durven loslaten. Dat alles in een veilige omgeving.

Ik laat je niet alleen zien, maar vooral voelen waarom deze methode zo krachtig is. Als WHM instructeur weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om een goede balans te hebben tussen voelen en begrijpen. ‘feeling is understanding’

Veelgestelde vragen

Wat is de Wim Hof Methode (WHM) en hoe kan het mij helpen?
De Wim Hof Methode is een holistische en wetenschappelijke benadering van gezondheid en welzijn, gebaseerd op ademhalingstechnieken, koude training en mindset. Tijdens de WHM workshops leer je hoe je deze methoden kunt gebruiken om je immuunsysteem te versterken, stress te verminderen en meer energie te krijgen.
Is de Wim Hof Methode (WHM) gevaarlijk?
Nee, de Wim Hof Methode is over het algemeen veilig wanneer correct toegepast onder begeleiding van een gekwalificeerde instructeur. Het is echter belangrijk om te weten dat sommige aspecten van de methode, zoals blootstelling aan kou, niet geschikt kunnen zijn voor mensen met bepaalde medische aandoeningen. Bekijk het kopje contra-indicaties en de Wim Hof Methode voor meer uitleg.
Voor wie is de Wim Hof Methode (WHM) geschikt en zijn er contra-indicaties?
De Wim Hof Methode is over het algemeen veilig voor de meeste mensen, maar bij bepaalde omstandigheden is het verstandig om extra voorzichtig te zijn. Contra-indicaties zijn onder andere zwangerschap, hart- en vaatziekten en epilepsie. Bij twijfel over de geschiktheid van de methode voor jouw specifieke situatie, is het raadzaam om eerst een arts te raadplegen.
Waar is de Wim Hof Methode (WHM) goed voor?
De Wim Hof Methode heeft verschillende potentiële voordelen, waaronder verbeterde immuunfunctie, verhoogde energie, vermindering ontstekingswaarde, vermindering van stress en angst, verbeterde focus en mentale helderheid en meer. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid en het welzijn.
Wat kost de Wim Hof Methode (WHM)?
De WHM workshop is vaak de eerste stap om kennis te maken met de methode. Tijdens deze workshop leer je en ga je ervaren wat de methode voor jou kan betekenen. De investering voor deze workshop is €130 per persoon. Voor groepen vanaf 4 personen gelden kortingen (op aanvraag).
Hoelang duurt een workshop?
Een WHM workshop duurt 4 uur en bevat alle onderdelen van de methode. Tijdens deze workshops leer je de basisprincipes van de methode, inclusief ademhalingstechnieken, koude blootstelling en mindsettraining. Naast dat er veel onderwerpen aan bod komen is er genoeg ruimte om vragen te stellen.
Is de Wim Hof Methode (WHM) gezond?
Over het algemeen wordt de Wim Hof Methode beschouwd als een gezonde en veilige methode, maar het is belangrijk om te benadrukken dat het effect ervan kan variëren van persoon tot persoon. Luisteren naar je lichaam blijft altijd belangrijk. Wanneer je niet helemaal fit bent kan het soms verstandig zijn om de koude training even te laten wachten en alleen aan de slag te gaan met ademwerk.

Met Hormesys een-op-een en training kun je:

Stress beheersen en leren hoe je anders met stressvolle situaties om kunt gaan.

Een gezonde leefstijl omarmen die voor jou werkt.

Ziekte aanpakken door middel van gerichte voeding, leefstijlaanpassingen en hormetische prikkels.

Een gezonde relatie met voeding krijgen.