Duurzaam gezond (6 maanden)

Heb je al van alles geprobeerd en voel je dat het tijd is om voor jezelf te kiezen? Je wilt veranderen, maar je weet nog niet precies hoe. Ik help je graag op weg naar een gezonde leefstijl!

 

Dit traject is bedoeld voor mensen die streven naar duurzame gezondheid en een blijvende transformatie, met als resultaat dat jij het vertrouwen in- en de controle (weer) hebt over je gezondheid.

• Inhoud:
• Gratis kennismakingsgesprek (+-30 min)
• Uitgebreide coaching en ondersteuning voor een half jaar
• Intake, doelen stellen en 0-meting (60 min)
• Tweewekelijkse coachsessies (12 x 60 min)
• Diepgaande duik in Hormesys training, maandelijks (6 x 60 min)
• Voortgangscontroles (metingen)
• Leefstijlanalyse: keuze uit verschillende leefstijlaspecten
• Gedetailleerde leefstijlanalyse en voedingsbegeleiding
• Terugvalpreventie en gewoontebewaking

*  Training om je nieuwe mindset te creëren. Vormen hiervan zijn: ademwerk, koude training, (intermittent) vasten, meditatie en mindfulness, fysieke training, etc.

Benieuwd of ik iets voor jou kan betekenen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Voelt het goed voor ons allebei, dan kiezen we samen het traject dat bij jou past!

Deze trajecten worden in veel gevallen vergoed vanuit de werkgever. Vraag naar de mogelijkheden bij je leidinggevende of HR-medewerker.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een traject
• Persoonlijke trajecten afgestemd op jouw behoeften
• Geen wachttijden; je kunt binnen 2 weken starten met jouw traject
• Vermindering van stress en bevordering van mentale veerkracht & weerbaarheid
• Bespaar jarenlang onderzoek doen naar een gezonde voeding- en leefstijl
Worden de een-op-een trajecten vergoed?
Op dit moment worden de trajecten helaas (nog) niet vergoed vanuit de zorgverzekering. Vaak zijn werkgevers bereid om een budget toe te kennen voor mijn persoonlijke ontwikkeling, opleiding en verzuimpreventie. Er zijn meerdere wegen om dit te onderzoeken, dus laat geld niet een beperkende factor zijn. Vraag naar de mogelijkheden bij je leidinggevende of HR medewerker.
Hoe onderscheidt dit traject zich van andere programma's voor gewichtsverlies en leefstijlverandering?
Wat deze trajecten uniek maakt, is de combinatie van één-op-één sessies en actieve sessies met ademwerk en koude training. Deze actieve sessies bieden je de mogelijkheid om bewust weerstand te ervaren en ermee om te gaan. Ze worden ingezet als middel om je vertrouwen te geven in omgaan met stress in het dagelijkse leven en om obstakels te overwinnen. Samen werken we aan een mindset die in jouw voordeel werkt.
Hoelang duurt het traject?
Ik bied momenteel drie verschillende trajecten aan, elk met een verschillende intensiteit en duur. Traject 1 beslaat een periode van 3 maanden, waarbij de contactmomenten wat dichter op elkaar plaatsvinden. Traject 2 heeft een duur van 6 maanden en traject 3 beslaat een jaar. Omdat iedereen unieke behoeften en wensen heeft, ben ik flexibel in het aanpassen van het traject en werken we samen aan een oplossing die voor jou het beste werkt.
Wat houdt het traject precies in?
De trajecten zijn ontworpen om jou te helpen je gezondheidsdoelen te bereiken, zoals bijvoorbeeld gewichtsverlies. Gedurende deze periode bied ik ondersteuning vanuit verschillende invalshoeken. Samen zullen we werken aan het stellen en behalen van nieuwe gezondheidsdoelen. Aangezien leefstijl een breed concept is, kunnen we dieper ingaan op onderwerpen zoals beweging, voeding, slaap, stress, relaties, werk, ontspanning, ademhaling, zingeving, etc.
Wat voor soort ondersteuning bied je tijdens het traject?
Tijdens dit traject bied ik ondersteuning in twee hoofdvormen. Ten eerste, mondelinge één-op-één sessies (coachsessies) waarbij we samen onderzoeken wat jij nodig hebt en welke hulp daarbij passend is. We stellen gezamenlijk doelen op die voor jou belangrijk zijn. Daarnaast gaan we aan de slag met ademwerk en koude training, zoals de Wim Hof Methode. Deze methoden versterken het proces van leefstijlverandering en helpen om je mindset te versterken.
Is het traject geschikt voor mensen met specifieke dieetvoorkeuren of voedselallergieën?
Ja, deze trajecten worden aangepast aan jouw behoeften. Ik denk met je mee om je leefstijl zo realistisch mogelijk te maken, zodat het goed vol te houden is en het in jouw leven past.
Worden er metingen gedaan?
Normaal gesproken worden er elke maand metingen uitgevoerd, waaronder lichaamssamenstelling (metabolische leefstijl, vetpercentage, spiermassa, etc.). Deze metingen zijn niet verplicht; de nadruk ligt op het bereiken van duurzame leefstijlveranderingen. Vaak helpt het wel als extra stok achter de deur.
Wat is je benadering tegenover voeding?
Mijn benadering van voeding is gericht op een zo natuurlijk mogelijke aanpak die voor jou werkt. Ik geloof in voeding die in lijn is met waar ons lichaam biologisch voor is ontworpen en die rijk is aan gezonde voedingsstoffen die ons voeden.
Wat is je persoonlijke ervaring met leefstijl en afvallen?
Na jarenlang te hebben geworsteld met mijn gewicht, begrijp ik maar al te goed hoe belemmerend dit kan zijn voor je dagelijks leven. Door mijn eigen ontdekkingstocht en jarenlang onderzoek (met veel bewijskracht) en ervaring kreeg ik geleidelijk aan een beter begrip van hoe gezondheid functioneert. Deze positieve verandering in mijn leven heeft mij gemotiveerd om anderen te helpen die soortgelijke uitdagingen ervaren, zoals moeite hebben met afvallen. Ik pas nu mijn persoonlijke ervaring toe om anderen te begeleiden bij leefstijlproblemen.